Hunddagis

”Hela Stella spritter av glädje varje dag när vi går mot dagiset och vi kunde inte känna oss mer trygga i att lämna henne hos er om dagarna!” – Per & hunden Stella

Vi jobbar med hundarna på ett mjukt sätt och med mycket beröm, godis och kärlek.

Vi har tre inplanerade utgångar per dag, då vi går på promenad eller vistas i rastgården där hundarna har gott om utrymme. På promenaden går personalen aldrig ensam, man är minst två personer. Vi har också följande regel: En person går med högst två hundar åt gången.

Efter varje promenad eller rastgårdsvistelse vilar hundarna i sina respektive boxar. Två hundar kan få dela på en box. Hundarna får också vistas i våra allmänna utrymmen under vissa tider av dagen. Då har de möjlighet till gos, lek eller aktivering tillsammans med oss.

När en tik löper får hon inte gå på promenad utan får vara kvar i rastgården.

Vi har tillstånd från Miljöförvaltningen, som årligen gör oanmälda kontroller. Vi har alltid fått gott omdöme, och hundarna beskrivs av Miljöförvaltningen som lugna och harmoniska med god omvårdnad. För några år sedan fick hunddagiset ett stipendium från föreningen Djurskyddet, som belönar föreningar eller personer som gjort en god insats för djuren.

Majoriteten av de som jobbar här har godkänd hunddagis-utbildning genom Hundens hus.