Hunddagis

Vi på hunddagiset jobbar med hundarna på ett lugnt sätt och med mycket beröm.

Vi har fyra inplanerade utgångar per dag, då vi går på promenad eller vistas i rastgården där hundarna har gott om utrymme. På promenaden går personalen aldrig ensam, man är minst två personer. Vi har också följande regel: En person går med högst två hundar åt gången.

Efter varje promenad eller rastgårdsvistelse vilar hundarna i sina respektive boxar. Två hundar kan få dela på en box. Hundarna får också vistas i våra allmänna utrymmen under vissa tider av dagen. Då har de möjlighet till gos, lek eller aktivering tillsammans med oss.

Mat får hundarna individuellt och utifrån vad respektive hundägare har med sig.

När en tik löper får hon inte gå på promenad utan får vara kvar i rastgården.

Just nu vidareutbildar vi oss inom hunddagis och en gång i veckan kommer en erfaren hundinstruktör till dagiset och håller utbildning för oss.

Vi har tillstånd från Miljöförvaltningen, som årligen gör oanmälda kontroller. Vi har alltid fått gott omdöme, och hundarna beskrivs av Miljöförvaltningen som lugna och harmoniska med god omvårdnad. För några år sedan fick hunddagiset ett stipendium från föreningen Djurskyddet, som belönar föreningar eller personer som gjort en god insats för djuren.