Trädgårdsgruppen

Trädgårdsverksamheten

Odling – Kreativitet – Friskvård

Klockan 9 börjar vi arbetsdagen med ett morgon möte. Då planeras och förbereds dagens arbetsuppgifter. Detta gör vi tillsammans med en handledare, som alltid finns på plats.

Alla använder arbetskläder utifrån väder och arbetsuppgift. Vissa uppgifter utförs enskilt och andra i grupp. En del arbetsuppgifter är återkommande från vecka till vecka. Andra uppgifter beror på vilken säsong det är och varierar utifrån om det är exempelvis sommar eller vinter.

Fram till lunch utför vi olika arbetsuppgifter som har med odling och trädgård att göra. Vi arbetar både inom- och utomhus. Det kan vara plantering av växter, ogrässanering, lövkrattning, gräsklippning och att se till att utemiljön ser snygg och trivsam ut.

Vi tar till vara på det vi producerar och gör bland annat eget örtsalt, sylt och saft. Vi tillverkar även andra saker så som vetevärmare, egna krukor och växtamplar. Vi uppmuntrar kooperatörernas egna kreativa intresse och låter oss inspireras av vad andra har gjort.

Lunchen är mellan kl.12.30-13.30 och den äter vi i rastrummet på övervåningen eller tillsammans hund- och kontorsgruppen på nedervåningen. I vårt gemensamma rum kan man umgås eller läsa tidningar eller gå ut på en promenad under rasten.

I våra arbetsuppgifter ingår även städning, att ta hand om krukväxter, gå med skräp till återvinningsstationen eller tvätta. En timme i veckan ägnar vi åt ”kunskapstid”. Då lär vi oss om ett ämne inom trädgårdsskötsel, odling eller hantverk. Ibland ser vi på film eller åker på studiebesök.

Vi har även ett friskvårdsprogram som innehåller fysisk träning och mindfullness en gång i veckan.

Klicka här om du vill se en video på vad Trädgårdsgruppen kan hitta på!

Trädgårdsgruppen odlar och skördar efter säsong. Hos oss kan du köpa plantor, grönsaker och sticklingar. Vi gör även kryddblandningar, teer, salvor och mycket mer. Fråga oss gärna vad vi har till försäljning just nu!