Trädgårdsgruppen

 

En dag i trädgårdsverksamheten 

Dagen börjar klockan 9 med morgonmöte efter att man bytt om till arbetskläder. På mötet planeras och förbereds dagens arbetsuppgifter.

Ca klockan 10 är det rast.

Fram till lunch 12:30 arbetar man utomhus. Det kan vara plantering av växter, rensa ogräs, kratta, klippa gräs och se till att utemiljön ser snygg och trivsam ut.

Lunchen är en timme och äts på övervåningen eller tillsammans på nedervåningen med de andra kooperatörerna. I vårt gemensamma rum kan man umgås tillsammans, läsa tidningar på soffan, eller gå ut om det lockar.

Vissa dagar arbetar vi inomhus med städning, att ta hand om krukväxterna, gå med skräp till återvinningsstationen och att sköta gruppens tvätt.

På eftermiddagen finns det tid för att umgås med hundarna och de andra arbetsgrupperna. En dag i veckan ägnas eftermiddagen åt ”kunskapstid” då vi lär vi oss mer om ett ämne som trädgårdsskötsel, odling eller hantverk. Ibland ser vi en film eller åker på studiebesök.

Klicka här om du vill se en video på vad Trädgårdsgruppen kan hitta på!

Trädgårdsgruppen odlar och skördar efter säsong. Hos oss kan du köpa plantor, grönsaker och sticklingar. Vi tar tillvara på det vi odlar och gör örtsalt, teer, saft och mycket mer. Fråga gärna oss vad vi har till försäljning just nu!