Dessa hundar tar vi

Dessa hundar tar vi

Vi tar emot tikar och kastrerade hanar. Din hund skall ha fyllt 1 år för att få börja hos oss. Vi har tillstånd för att ta emot 12 hundar. Tikar är välkomna under löp, förutsatt att dom mår bra och fungerar i flocken.

Då vi har personer som jobbar hos oss med sänkt immunförsvar har vi, i samråd med smittskyddsenheten på Länsstyrelsen och efter riktlinjer för hund i vård och omsorg, tyvärr ej möjlighet att ta emot hundar födda i södra Europa. Ej heller hundar som planerar att vistas i dessa länder under tiden de går på vårt dagis.

För oss är det viktigt att hundarna passar bra ihop och trivs med varandra. Det är mycket att ta hänsyn till. Till exempel ålder, ras och storlek. Det är också viktigt att din hund kan vara både i flock med andra hundar och vila ensam eller med en hundkompis i box.

Din hund behöver ha en stor tolerans till nya människor, eftersom det är många som rör sig i våra lokaler. Allt ifrån nya deltagare till fastighetsskötare.

Din hund skall inte heller vara skällig eller vaktig. Den behöver kunna gå okej i koppel och inte reagera nämnvärt på yttre stimuli, som andra hundar, djur, fordon eller människor, när vi går på promenad

Hos oss skall både människor och hundar kunna koppla av. De som arbetstränar eller har daglig verksamhet är ofta i behov av en lugn och stressfri arbetsmiljö. Därför förbehåller vi oss rätten att välja vilka hundar vi tar in i hundflocken.

Din hund behöver vara frisk och fri från ohyra. Den skall också vara vaccinerad mot parvo, valpsjuka, hcc och kennelhosta. Kennelhosta skall ske varje år. Du har ansvar för att din hund är fullt vaccinerad och skall kunna visa upp vaccinationsintyg. Din hund skall också använda medicinskt fästingmedel under fästingsäsongen.

Din hund skall vara försäkrad och du skall kunna visa upp försäkringsbevis för oss. Vid misstanke om sjukdom/skada/smitta är du skyldig att ta din hund till veterinären och ha hunden hemma tills den är tillräckligt frisk att vara på dagis igen.

Ofta behöver man vänta för att få in sin hund på vårt hunddagis, då kan man göra en intresseanmälan. Därefter ta vi kontakt med dig för att boka ett studiebesök. Under besöket får vi träffa dig och din hund och ni oss. Då har vi möjlighet att ställa frågor till varandra. Därefter tar vi beslut om en prövotid är aktuell. Tror vi att din hund passar hos oss får din hund därefter vara hos oss på prov under två veckor. Under prövotiden har vi rätt att säga upp platsen med omedelbar verkan. Fungerar det bra, blir ni erbjudna en plats. Därefter har vi en uppsägningstid på en månad.