Hundgruppen

En dag i Hundgruppen

7:15 öppnar vi hunddagiset och ägarna kommer för att lämna sina hundar. Fram till rasten klockan 9:45 har vi olika sysslor och hundarna får då vistas lösa inomhus. Det kan vara städning eller att arbeta vid datorn för de som har det som arbetsuppgift.

Efter det har vi dagens rapport och hundrapport. Då går vi igenom dagen och vem som skall gå med vilken hund. Därefter går vi en timmes promenad tillsammans med en handledare. När vi kommer in är det dags för aktiveringsspel och lunch för de hundar som äter här i boxarna. Sedan får vi gosa med hundarna en halvtimme i boxarna och boxträna de hundar har som har svårt för att vara själva i boxen.

Vi har en timmes lunchrast klockan 12:30 –  13:30. Därefter är det dags för en timmes hundpromenad igen eller träning i rastgården. En gång i veckan har vi hundmöte, då vi planerar hela veckans arbetsuppgifter. Här kan vi också bestämma om dagiset ska ta in en ny hund.

På eftermiddagen har vi en kortare utgång i trädgården samt städar huset och hundarnas utrymmen. Därefter myser vi med hundarna tills deras ägare kommer och hämtar dem. Vi stänger 17:30, förutom på fredagar då vi stänger en timme tidigare.

Här kan du kika på en liten film om vad hundgruppen gör!