En dag på Beateberg

Hundgruppen

7:15 öppnar vi hunddagiset och ägarna kommer för att lämna sina hundar. Fram till hundutgången klockan 9:10 har vi olika sysslor. Det kan vara städning eller att arbeta vid datorn för de som har det som arbetsuppgift.

Vid hundutgången kan hundarna gå en kortare promenad eller umgås lugnt tillsammans i rastgården. Efter det vilar de i sina boxar och då har vi hundrapport. Då går vi igenom vilka hundar som är på plats och vad som ska göras under dagen. Efter mötet får hundarna gå fritt på undervåningen. Då kan vi gosa med dem, innan det åter igen är dags för promenad.

Vi har en timmes lunchrast klockan 12:30 och efter att alla ätit färdigt får hundarna vara lösa på undervåningen igen. En gång i veckan har vi möte, då vi planerar hela veckans arbetsuppgifter. Här kan vi också bestämma om dagiset ska ta in en ny hund.

På eftermiddagen varvas promenader och aktivering i rastgården med att vi i personalen städar huset och hundarnas utrymmen. Därefter myser vi med hundarna tills deras ägare kommer och hämtar dem. Vi stänger 17:30, förutom på fredagar då vi stänger en timme tidigare.

Här kan du kika på vad hundgruppen gör!

Trädgårdsverksamheten

Dagen börjar klockan 9 med morgonmöte efter att man bytt om till arbetskläder. På mötet planeras och förbereds dagens arbetsuppgifter.

Klockan 10 är det rast på nedervåningen med hela Beatebergsgänget.

Fram till lunch 12:30 arbetar man utomhus. Det kan vara plantering av växter, rensa ogräs, kratta, klippa gräs och se till att utemiljön ser snygg och trivsam ut.

Lunchen är en timme och äts på övervåningen eller tillsammans på nedervåningen med de andra kooperatörerna. I vårt gemensamma rum kan man umgås tillsammans, läsa tidningar på soffan, eller gå ut om det lockar.

Vissa dagar arbetar vi inomhus med städning, att ta hand om krukväxterna, gå med skräp till återvinningsstationen och att sköta gruppens tvätt.

På eftermiddagen finns det tid för att umgås med hundarna och de andra arbetsgrupperna. En dag i veckan ägnas eftermiddagen åt ”kunskapstid” då vi lär vi oss mer om ett ämne som trädgårdsskötsel, odling eller hantverk. Ibland ser vi en film eller åker på studiebesök.

Klicka här om du vill se vad Trädgårdsgruppen kan hitta på!

Ekonomi- och administrationsgruppen

Här görs jobbet med föreningens ekonomi och administration: det kan handla om att sköta handkassan, bokföra, betala räkningar eller föra in protokoll från möten.

Den som vill kan jobba med föreningens hemsida, kolla av Beatebergs mail eller uppdatera Facebook-sidan med text och bilder.

Beroende på vad man är intresserad av finns här gott om arbetsuppgifter! Vad sägs till exempel om att fota hundarna och göra en kalender att sälja till hundägarna vid jul?

På torsdagar har vi gemensam fika för alla på Beateberg då vi äter något gott, som Trädgårdsgruppen bakat, och umgås.

Klicka här för att se lite av vårt arbete i Ekonomi/Administrations- gruppen!